Podijela opreme po projektu FARMA II


Danas je u Kalinoviku uz prisustvo šefa projekta FARMA II, g. Bill Maysa, načelnika Opštine Kalinovik g-đe Mileve Komlenović, koordinatora projekta g. Mirka Bozala  i službenika FARMA II g. Nikole Gaona izvršena podijela opreme za naše proizvođače mlijeka. 

Ova oprema je dio podrške u okviru projekta Unapređenja kvaliteta i kvantiteta mlijeka u Kalinoviku finansiranom kroz zajednička sredstva Sweden/USAID FARMA II i Opštine Kalinovik. Ovom prilikom podijeljene su 42 rosfajne kante od 25 l, a na opštinu su došla još 4 laktofriza po 500 l mlijeka i jedan laktofriz od 300 l. Ukupna vrijednost ovog dijela podrške je 37.690,00 KM. 

Na ovaj način ćemo obezbjediti da se na dnevnom nivou isporuči 1.050 l mlijeka u adekvatnim posudama, a na godišnjem nivou ćemo kroz nove laktofrize povećati kapacitet za 839.500 l mlijeka tj. od 750.000,00  - 800.000 KM vrijednosti mlijeka. 

Veoma značajan projekat i veoma značajna pomoć i zahvalni smo Opštini i FARMA II projektu na iskrenoj podršci. 

Posebno bi ovom prilikom zahvalili predstavnicima FARMA II g-đi Ljiljani Dunjić i g. Nikoli Soldatiću, bez kojih ovo sve nebi bilo moguće. 

Takođe zahvaljujemo i g. Miljanu Veletiću ispred PZ Gvozno, koja je takođe pružila značajan doprinos u implementaciji aktivnosti po ovom projektu. 

Idemo u nove pobjede. 

Uskoro i put u Pađene!

Objavljeno  11.09.2020.